Hvor fjernvarme engang mest var drevet af fossile teknologier, kommer langt størstedelen af energien i dag fra vind, sol, biomasse og andre bæredygtige teknologier. Udviklingen accelererer nu, og inden 2030 kan vi gøre grøn fjernvarme 100 % CO2-neutral. Og for det ikke skal være løgn, så kan grøn fjernvarme levere hele 44 % af Danmarks ambitiøse klimamål på 70 %.
Derfor er 3,6 mio. danskere vilde med fjernvarme!
Spar på varmeregningen
Et fjernvarmeanlæg har en gennemsnitlig levetid på 20-25 år. Du vil i de fleste tilfælde spare penge i forhold til din nuværende løsning.
Miljøregnskabet viser grønt
Fjernvarme luner inde og gør nytte ude. I dag kommer 61 % af fjernvarmens energi fra grønne energikilder, og i 2030 vil fjernvarmen være 100 % CO2-neutral.
Dit hus kan blive mere værd
Din bolig kan få en højere værdi, når du har fjernvarme – bl.a. fordi fjernvarme kan forbedre energimærkningen og ikke forringer boligens udseende.
Nemt og driftsikkert
Vi sørger for, at der kommer varme til din bolig, så du ikke behøver tænke på det. Vi overvåger fjernvarmesyste-merne konstant, og vores teknikere står klar døgnet rundt, året rundt.
Grøn uanset vejret
Fjernvarmen er grøn, uanset om vinden blæser, og vindmøllerne snurrer, eller om solen skinner, og solcellerne laver strøm.
Kilde: Dansk Fjernvarme
Bedre varmeøkonomi - Mindre energispild og større tryghed med fjernvarme
Pladsbesparende, lydløs og lugtfri
Fjernvarmen lægger store rør i jorden, men det ender som en fiks lille boks hjemme hos dig. Anlægget er både lydløst, lugtfri og fuldt isoleret.
Selvkørende fra dag ét
Du får fjernvarmen leveret lige til døren og skal ikke selv gøre noget, når først fjernvarmen er installeret.


Gemina Termix støtter Dansk Fjernvarmes kampagne Grøn Varme
Læs mere i denne artikel:
Fjernvarme eller varmepumpe?
Det er ingen hemmelighed, at opvarmning af boliger udgør en stor del af det samlede klimaaftryk. Her kan du sammenligne fjernvarme og varmepumpe. Skub den røde knap mod højre.
INSTALLATION & SERVICE
Fjernvarme
Varmepumpe
Fjernvarme er den mest udbredte opvarmningsform i Danmark og består af et ledningsnet på 60.000 km. Se om du kan få fjernvarme på www.grønfjernvarme.nu
Installationen fylder noget mindre end et oliefyr og tilsluttes uden problemer husets eksisterende system til både opvarmning (radiatorer og/eller gulvvarme) og varmt brugsvand. Fjernvarme er selvkørende fra dag ét og kræver ingen vedligeholdelse.
ØKONOMI
Fjernvarme
Varmepumpe
For at få fjernvarme skal du have monteret en fjernvarmeunit og have den sluttet til fjernvarmerørene i vejen og til husets eksisterende varmesystem. Den samlede anskaffelsespris afhænger bl.a. af husets størrelse og af, om du har gulvvarme eller radiatorer. Beløbet vil typisk være i størrelsesordenen 25.-30.000 kr. og kan ofte indgå i en abonne-mentsordning med det lokale fjernvarmeværk, så du undgår at skulle have pengene op af lommen på en gang. Der er desuden mulighed for at søge om håndværkerfradrag.
MILJØ
Fjernvarme
Varmepumpe
Fjernvarme er godt for miljøet på flere måder. For det første har varmeværkerne mulighed for at skifte mellem for- skellige energikilder til opvarmning af fjernvarmevandet. De kan derfor tilpasse sig udviklingen og være så grønne som muligt – både nu og i fremtiden. For det andet gør fjernvarmesystemet den danske vindproduktion mere effektiv, fordi det så at sige er muligt at ”lagre” overskydende vindstrøm som el-opvarmet vand i store varmepumper og først forbruge det flere dage senere. En tredje miljømæssig fordel er, at fjernvarmeværkerne anvender naturlige kølemidler og derfor ikke udleder klimaskadelig CO2.